Czynniki agrotechniczne wpływające na wartość biologiczną marchwi – Edward Pawlik, Rolniczy Zakład Doświadczalny w Żelaznej
Czynniki wpływające na jakość marchwi przeznaczonej do przetwórstwa – dr hab. Marek Gajewski, prof. SGGW, Katedra Roślin Warzywnych i Leczniczych SGGW
Przechowywanie marchwi i przygotowanie korzeni do przetwórstwa – Prof. dr hab. Franciszek Adamicki, Instytut Warzywnictwa, Skierniewice
Fitozwiązki marchwi: znaczenie oraz czynniki wpływające na ich zawartość – Barbara Łata, Wydział Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu SGGW
Problem metali ciężkich w uprawie marchwi – Prof. dr hab. Włodzimierz Sady, KURiNRO, Wydz. Ogrodniczy, AR w Krakowie
Ochrona marchwi przed chwastami w świetle aktualnych zaleceń Instytutu Warzywnictwa – Prof. dr hab. Adam Dobrzański Instytut Warzywnictwa – Pracownia Herbologii, Skierniewice